ESA SAARINEN: KAHDEKSAN AJATUSTA SYKSYYN DIGISEMINAARI BULEVARDILTA

Paikka: Kotonasi & online
Aika: Lauantai - sunnuntai 22.-23.8.2020Parempi ajattelu synnyttää parempaa elämää. Meissä on enemmän hyvää kuin mitä näkyy päälle.Kymmenien vuosien ajan olen pyrkinyt luomaan luentojen kautta inspiroivia ympäristöjä, jotka vahvistavat ihmisiä. Kyse on osallistujan omista ajatuksista, niin kuin ne heräävät luentojeni kautta – valon voimavaroista, jotka arki usein peittää.

Tavoitteena luennoissani on saada inhimillisyytemme paremmat puolet nousemaan lentoon. Kyse ei ole opin- tai uskonkappaleista tai jonkin tekniikan opettelusta. Kyse on meistä inhimillisinä olentoina, joilla on ajattelun lahja ja kyky välittää toisistamme.

Toteutan ihmisuskoisella ja arkielämän esimerkkejä viljelevällä tyylilläni seminaarikokonaisuuden digitaalisesti verkossa elokuussa 22.-23.8.2020. Osallistuja on kotonaan, parvekkeellaan, työhuoneellaan tai vaikkapa kesämökilllään näyttöpäätteen äärellä ja itse olen kotistudiollani Helsingin Punavuoressa. Välillemme muodostuu nykyhetkinen merkitysyhteys sydämestä sydämeen. Tavoitteena on luoda omaehtoinen ”hellän dynaaminen” työskentelytilanne, jossa voi antaa ajatustensa löytää uusia väyliä eteenpäin. Ylikriittinen ”sisäinen pöpöttäjä” hiljenee, kun mielen maisemaan tulee vaihtoehtoisia näkymiä elämyksellisten, esimerkkien ympärille virittyvien ajatuskehittelyideni kautta.

Digitaalisuus on osa elämäämme. Vaikka fyysinen kohtaaminen on ihmisyyden perustaa, oman sisäisen työskentelyn kannalta digiseminaarini tarjoaa hämmästyttävän vahvistavan elinväylän hiljentyä ja inspiroitua. Tilaisuus läpimurtoihin on olemassa.

Tervetuloa mukaan!


Esa Saarinen


Ohjelma


Lauantai 22.8.2020

klo 10:00-11:00 Luentokokonaisuus I
klo 11:15-12:00 Luentokokonaisuus II
Ruokatauko
klo 13:00-14:00 Luentokokonaisuus III
klo 14:15-15:00 Luentokokonaisuus IV


Sunnuntai 23.8.2020

klo 10:00-11:00 Luentokokonaisuus V
klo 11:15-12:00 Luentokokonaisuus VI
Ruokatauko
klo 13:00-14:00 Luentokokonaisuus VII
klo 14:15-15:00 Luentokokonaisuus VIII

Miten osallistun?

Luennot toteutetaan Zoom-tekniikalla. Ohjeet Zoomin käyttöön toimitetaan ilmoittautuneille ennen seminaaria.


Lisätietoja: Anne Kaihua,
anne.kaihua (at) muutostehdas.fi
0500 503 509

Anne on Kuningatar Pipsan hohdokas ja osaava sisar. Hän oli kanssamme toteuttamassa ”DigiPafos”-seminaaria kesäkuussa 2020.

Hinta

Henkilöasiakkaille 341€ (sis. alv 24 % = 66€) / hlö
Yritysasiakkaille 341€ (plus alv 24 %) / hlö, sisältäen jälkikäteen toimitettavan kuvauksen seminaarin sisällöstä kirjanpitoa varten


Ilmoittaudu

KESÄKUUSSA 2020 JÄRJESTETYSTÄ DIGITAALISESTA ’DigiPafos’ -SEMINAARISTA SAATUA PALAUTETTA:”Kiitos hienosta kokemuksesta. Oli ikimuistettava tapa aloittaa lomajakso viettämällä aamupäivät Zoomissa ja keskittymällä ajattelemaan. Perinteinen tapa loman alkuun on ollut saada kontrastia arkitouhuihin vaihtamalla fyysistä maisemaa heti loman alussa ja sitä kautta “nollata” stressiä. Nyt tuli todistettua, että ajatusten suuntaaminen työmaailmasta muualle toimii myös tällä tavalla ja varmaankin voi todeta, että tämän metodin etuna on kauaskantoisuus, sen verran paljon uusia ajatuksia nousi pintaan ja työstöön.”
(J. Seppä)

”Fyysinen etäisyys kutistui ruudun välityksellä inhimilliseksi läheisyydeksi ja aidoksi kohtaamiseksi. Sain taas uutta rohkeutta lennättää ajatteluani ja taitoa kuunnella sisäistä ääntäni, kulkea kohti rikkaampaa sielunelämää ja välittää tätä myönteistä myös eteenpäin. ”
(P. Ruokoniemi)Mitä DigiPafos antoi sinulle?

” Seminaari antoi elävien tapausten kautta ajattelemisen aiheita ja sai kiinnittämään huomiota, kuinka tärkeää on ajatella myös ajattelun ajattelua. DigiPafos antoi energiaa.”
(M&R Korhonen)

” Mahdollisuuden syventyä ajatteluuni ”raakana”, suoraan arkitodellisuudessa neljän päivän ajan, paljastua keskellä arkeani ja avautua vaihtoehdolle. Tulla haastetuksi vahvemmin, koska ei ollut kelle kommentoida, kelle selittää tai puolustautua. Mielellä ei ollut mahdollisuutta dominanssiin tunnekokemuksen rinnalla tällä kertaa. Hymy sai huilata, katse kääntyä sisään. Levollisuus ja vakavuuden tasainen ja pehmeä sointi väritti viikkoa.”
(M. Westerlund)

”Voimaannuttavaa ajattelun virtaa ja uusia näkökulmia”
(L. Nyman)

” Ihanaa pysähtymistä sekä Esan tuttuja sekä uusia kipinöitä ja syötteitä ajattelun ajattelun ajattelun äärellä.”
(M. Rissanen)

“Mahdollisuuden jälleen pysähtyä reuna-ajatusten äärelle, mahdollisuuden reflektoida toista näkökulmaa omiin ajankohtaisiin aiheisiin, merkitystihentymiä kyynelrajalla. Ylärekisterin sanaston muistutuksia.”
(A. Heikkilä)

” Uusia näköaloja omaan ajatteluun. Oivallus, miten helposti oma ajattelu ja ajankäyttö on ulkopuolisten namujen ja velvoitteiden ohjaamaa ja miten helposti tärkeämmät asiat jäävät niiden jalkoihin. Halua oppia ajattelun ymmärtämistä laajemminkin.”
(J. Seppä)

Onko DigiPafoksella tulevaisuutta?

” Kuten koronan aikaan yleensäkin, moni meistä saattoi löytää itsestään pinnan alla piilottelevan introvertin, jollei sitä jo aiemmin löytänyt. Löytää syyn uupumiselle - väsymisen jatkuvassa kontaktivirrassa olemiseen. Hitaammalla vauhdilla, yksityisessä tilassa viesti levittyy laajemmalle itseen, hitaammin ja sitkoisemmin. Se jatkaa valumistaan luentohetken päätyttyä, koska ympäristö ei haasta seurallisuuteen, ei nappaa ulkoisilla ärsykkeillä toisaalle. Mitä yksityisempänä onnistuu pysyttelemään, sen tehokkaampi on lääke.”
(M. Westerlund)Mitä sanoisit seminaaria harkitsevalle?

” DigiPafokseen on helppo osallistua. Siihen on hyvä mennä mieli avoinna ja valmiina kulkemaan ajatuksella mukana.”
(M&R Korhonen)

”Ehdottomasti suosittelen kaikille avarakatseisille ja niille joiden katse on avautumassa ihmisyyden kunnioitukseen.”
(L. Nyman)

”Paikasta riippumatta se tarjoaa tilaisuuden asettua ajattelun äärelle.”
(M. Rissanen)

” Esan viestien vaikuttavuuden salaisuus lienee, että pitkälle pohditut, pelkistetyt,iskevät kiteytykset tärkeistä kysymyksistä löytävät maalinsa, koska hän kiinnittää ne arjessa todennäköisiin tai tuttuihin tai tapahtuneisiin ilmiöihin ja asioihin. Hahmottuu eri tavoin mutta kuitenkin kaikille. Toivottavasti jatkoa seuraa!”
(V. Rauhala)Ruusuja ja risuja Esalle ja tiimille

” Risuja en keksi vaikka kuinka yrittäisin; RUUSUJA sylit täydeltä. Olet Esa uskomaton ja koko tiimisi myös. Realiaikainen osallistuminen oli järisyttävä verrattuna tallenteisiin; Tallenteet herättävät kiinnostuksen, mutta on helppoa pysäyttää, vaikea pysähtyä, samalla tavalla kuin DigiPafoksessa.”
(A. Ruohonen)

”Homma toimi kaikilta osin erinomaisesti”
(J. Seppä)